ARSIMI I MESEM I LARTE

KANALI YOUTUBE ZYRTAR ZVAP MIRDITE

SEKTORI ARSIMI I MESEM I LARTE

https://www.youtube.com/watch?v=l_80eB2l4I4&list=PLnneVHYIctuosO0AlwXk7kodTFX33WOtA

Java olimpike Shkolla 9 -Vjecare "Pashko Vaso" Rreshen - ZA MIRDITE

Java olimpike Gjimnazi Rreshen dhe SHMI Rubik - ZA MIRDITE

Java e tokes nga Shkolla 9-Vjecare Ne 2 Rreshen - ZA MIRDITE

Kalendari i aplikimeve per formularin A1 dhe A1-Z Matura 2018 - ZA MIRDITE

Udhezimi dhe rregullorja mbi Vleresimin e Arritjeve ne Klasat e pesta 2018 - ZA MIRDITE

Udhezimi dhe rregullorja e PKAB 2018 - ZA MIRDITE

Aktivitet me mesuesit e dalluar me rastin e festes se 7 Marsit - ZA MIRDITE

Aktivitet me rastin e Festave te 7-8 Marsit nga Shkolla 9-Vjecare "Pashko Vaso" Rreshen dhe Shkolla 9-Vjecare Prosek - ZA MIRDITE

Datat e testimit dhe Udhezimi per testimin e informatizuar te kandidateve per punesim ne portalin "Mesues per Shqiperine" - ZA MIRDITE

Udhezim mbi datat dhe organizimin e Provimeve te Matures 2018 - ZA MIRDITE

Sqarim mbi pagat e mesuesve me diplome Bachelor - ZA MIRDITE

Letra e derregullimit se MASR - ZA MIRDITE

Aktivitet ne kuadrin e Dites Nderkombetare te Gjuhes Amtare Shkolla 9-Vjecare "Pashko Vaso" Rreshen - ZA MIRDITE

Udhezimi Nr 3 date 14/02/2018 per Maturen 2019 - ZA MIRDITE

Matura Shteterore 2018 - ZA MIRDITE

Kualifikimi i mesuesve 2018 - ZA MIRDITE

Takimet e rrjeteve profesionale 27 Janar 2018 - ZA MIRDITE

Informacion per rezultatet e vleresimit te dosjeve te kandidateve per Portalin "Mesues per Shqiperine" (FAZA E PARE) - ZA MIRDITE

Udhezimi Nr 6 date 10.01.2018 ''Per zbatimin e nismes 3 lende ne 6 ore'' - ZA MIRDITE

Njoftim per plotesimin e formularit te pjesmarrjes ne testim nga kandidatet ne Portalin "Mesues per Shqiperine" - ZA MIRDITE

Me shkollen per komunitete me te sigurta - ZA MIRDITE

Renditja e vleresimit te dosjeve per kandidatet ne Portalin "Mesues per Shqiperine" pas ANKIMIMIT - ZA MIRDITE

Rregullorja e Matures Shteterore 2018 - ZA MIRDITE

Aktivitete per festimin e fundvitit nga Shkollat - ZA MIRDITE

Shkolla 9-Vjecare Tarazh me aktivitetin "Mirdita ime" - ZA MIRDITE

Ndihma per familje ne nevoje nga Shkolla 9-Vjecare Nr 2 Rreshen -ZA MIRDITE

Portofoli i te nxenit , trajnim me mesuesit e AML - ZA MIRDITE

VEPRIMTARIA PËRMBYLLËSE “TAKOHEMI PËR NJË LIBËR” NË SHKOLLËN 9-VJEÇARE NR 2 RRËSHEN - ZA MIRDITE

Takime te rrjeteve profesionale te edukatoreve dhe mesuesve - ZA MIRDITE

Njoftim: Portali "Mësues për Shqipërinë" 2018 - ZA MIRDITE

Festat e 28-29 Nentorit 2017 - ZA MIRDITE

"Te pastrojme Shqiperine" 24 Nentor 2017 - ZA MIRDITE

Shkolla 9-Vjecare Nr 2 Rreshen "Bejme detyrat ne shkolle" - ZA MIRDITE

APLIKIMET NE PROGRAMIN E FONDIT TE EKSELENCES PER VITIN AKADEMIK 2018-2019 -----ZA MIRDITE

“SHKOLLA QENDËR KOMUNITARE”, NJË FUNDJAVË NDRYSHE PËR NXËNËSIT E SHKOLLËS NR.2 NË RRËSHEN = ZA MIRDITE

" Ditet e hapura " veprimtarite dhe takimet e organizuara me prinderit ne te gjitha shkollat - ZA MIRDITE

"Ditet e hapura" per prinderit ne shkolla - ZA MIRDITE

Dita Europiane e Gjuhëve 26 Shtator 2017 - ZA MIRDITE

Renditja e mesuesve bazuar ne kerkesat per Levizjet Paralele ne vitin shkollor 2017-2018 - ZA MIRDITE

Aktivitet i ZA Mirdite ne bashkepunim me Federaten e Sportit Shkollor dhe shkollat 9-vjecare te qytetit Rreshen - ZA MIRDITE

Mesuesja Roza Mrruku , SHMB Perlat dhe 41 vite pune ne arsim - ZA MIRDITE

Informacion per statusin e punesimit te mesueseve qe kane aplikuar ne portalin ''Mesues per Shqiperine'' - ZA MIRDITE

Aktivitete ne kuader te fushates sensibilizuese kunder trafikimit te qenieve njerezore-ZA MIRDITE

U organizuan ne shkollat e ZA MIRDITE aktivitete te ndryshme me teme sensibilizuese kunder trafikimit te qenieve njerezore. Nxenesit paraqiten nje larmi idesh nepermjet punimeve , ekspozimeve dhe shfaqjeve me mesazhin e qarte stop trafikimit te qenieve njerezore.

Dita Europiane e Gjuhëve 26 Shtator 2017.

Ne diten Europiane të Gjuhëve Zyra Arsimore Mirdite organizoi aktivitete me moton : “ T’i bëjmë të flasin gjuhët e Europës ”.

Ne te gjitha shkollat sipas nje plani te detajuar dita e gjuheve europiane u kthye ne nje manifestim vlerash duke i dhene shkollave nje dimension kulturor mbare europian.

MATURA 2017 DHE KESHILLIMI MBI KARRIERREN

Nga ana e Zyres Arsimore Mirdite u zhvillua nje keshillim i detajuar mbi procesin e Matures Shteterore ne te gjitha shkollat e mesme te rrethit ku:

Dita Europiane e Gjuhëve 26 Shtator 2017

Ne diten Europiane të Gjuhëve Zyra Arsimore Mirdite organizoi aktivitete : “ T’i bëjmë të flasin gjuhët e Europës ”.

Aktivitetet u zhvilluan ne te gjitha shkollat sipas nje planifikimi te detajuar paraprakisht duke e kthyer diten e sotme ne nje dite te rendesishme per shkollen si nje vater e dijes tashme mbareuropiane

 

http://qjkaredrbape.date/8975940493817/

Takim i Ministres se Arsimit dhe Sportit Znj. LINDITA NIKOLLA me maturantet e Mirdites ne Pallatin e Kultures Rreshen

Renditja e pergjithshme e kandidateve qe konkuruan ne Portalin "Mesues per Shqiperine" - ZA MIRDITE

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Drejtori i DAR Lezhe Z. Bardhok Pulaj gjate raportit te Analizes.

 • Ministrja e Arsimit Znj. Lindita Nikolli pershendet te pranishmit.

 • Bashkebisedimi i Ministres se MAS me pjesmarresit.

28. Janar, 2017

Analiza e pergjithshme e Drejtorise Arsimore Rajonale Lezhe.

U zhvillua sot ne Rreshen Analiza e pergjithshme e DAR LEZHE me pjesmarrjen e mesuesve , prinderve dhe komunitetit nga te tre rrethet Lezhe , Kurbin dhe Mirdite .
Krahas drejtuesve te DAR e 2 ZA-ve ne kete analize mori pjese edhe Ministrja e Arsimit dhe Sportit Znj. Lindita Nikolla.
Raportin e Analizes per te gjithe pjesmarresit e paraqiti Drejtori i DAR Lezhe Z. Bardhok Pulaj . Ne raportin e tij Drejtori i DAR pasqyroi hollesisht arritjet duke nxjerre edhe detyrat per te ardhmen. Ne pershendetjen e saj Ministrja e Arsimit Znj. Lindita Nikolla vuri theksin mbi reformat e ndermarra ne pergjithesi e sidomos ne ate Portalit Mesues per Shqiperine.Kornizes se re kurrikulare, te Altertekstit dhe Maturen Shteterore.
Ne aktivitet diskutuan edhe mesues duke cilesuar domosdoshmerine e ketyre reformave pa te cilat punesimi , procesi i mesimit dhe te gjitha hallkat e shkolles nuk do te funksiononin me efikasitet.

Njoftim per Testimin "Mesues per Shqiperine"

 

NJOFTIM

 

Zyra Arsimore Mirditë, njofton të gjithë aplikantët që do të marrin pjesë në testimin      “ Mësues për Shqipërinë” se  testimi do të zhvillohet me datën 21.01.2017 në orën 10.00 në ambientet e Gjimnazit “ Hydajet Lezha” Lezhë .

Kandidatët duhet të paraqitet në orën 9.00 dhe të jenë të pajisur me pasaportë  ose Kartë Identiteti dhe stilolaps.

Nuk lejohet hyrja në ambientet e provimit,(Gjimnazin Hydajet Lezha “ Lezhë) me çantë, celularë apo pajisje tjetër.

 

 

Analiza e Matures Shteterore 2017 ne rang Zyre Arsimore Mirdite

U zhvillua sot me date 19.01.2017 Analiza e Matures Shteterore 2017.

Per me teper lexoni ne linkun e meposhtem:

 

http://darlezhe.edu.al/index.php/njoftime-mirdite/580-analiza-e-matures-shteterore-2017-ne-rang-zyre-arsimore-mirdite

 

 • Njoftim per vend te lire pune

Programet orientuese te Maturës Shtetërore 2017

Udhezimi Nr 26 date 29/12/2016 Matura 2017

Rezultatet e fazes se pare te kandidateve per mesues per vitin shkollor 2016-2017.

 • SHMB REPS gjate shfaqjes per festat e 28-29 Nentorit

 • SHKOLLA 9-VJECARE RASFIK

 • SHMB PERLAT

Binjakezohet Shkolla 9-Vjecare "Pashko Vaso" Rreshen me Shkollen 9-Vjecare "Deshmoret e Lirise" Tirane.

 • Binjakezimi i shkolles "Pashko Vasa" Rreshen me shkollen "Deshmoret e Lirise" Tirane.

 • Gjate pritjes se shkolles "Deshmoret e Lirise" Tirane.

 • Binjakezimi Shkolla 9-Vjecare "Pashko Vaso" me Shkolen 9-Vjecare "Deshmoret e Lirise" Tirane

 • Per testimin e kandidateve per profesionin e mesuesit.

 • Per testimin e kandidateve per profesionin e mesuesit.

Binjakezohet shkolla ''Ajet Xhindole'' Berat me Shkollen 9-Vjecare Nr 2 Rreshen.

Me nismen e Zyres Arsimore Mirdite dhe te Drejtorise Arsimore Rajonale Berat u be i mundur binjakezimi i Shkollave ''Ajet Xhindole'' Berat dhe Shkolles 9-Vjecare Nr 2 Rreshen. Ky binjakezim u kororezua me festime mikpritese ne Shkollen 9-Vjecare Nr 2 Rreshen duke u  kulmuar me nje koncert te perbashket ne Pallatin e Kultures Rreshen . Koncerti ne Pallatin e Kultures u ndoq nga nxenes , mesues , prinder e komunitet ku nxenesit e shkolles mike ''Ajet Xhindole'' dhe ata prites te Shkolles 9-Vjecare Nr 2 Rreshen performuan duke marre duartokitje te shumta nga publiku i ngrohte e dashamires i qytetit te Rreshenit. Ky aktivitet u pershendet nga dy Drejtoret e 2 shkollave si dhe Drejtoret perkates te Zyres Arsimore Mirdite dhe Drejtorise Arsimore Rajonale Berat qe theksuan rendesine e ketyre aktiviteteve te perbashketa duke kristalizuar keshtu gjithnje e me mire Shkollen Qender Komunitare prioritet i Ministrise se Arsimit dhe Sportit.

 • Gjate pritjes ne Shkollen 9-Vjecare Nr 2 Rreshen

 • Gjate pershendetjes se Drejtoreve te DAR Berat dhe ZA Mirdite.

 • Gjate shfaqjes se Shkolles ''Ajet Xhindole''

 • Gjate Koncertit te perbashket Berat-Rreshen

 • Koncerti ne Pallatin e Kultures Rreshen.

 • Publiku ndjek me inters koncertin e Shkollave ''Ajet Xhindole'' Berat dhe 9-Vjecare Nr 2 Rreshen

Dita Europiane e Gjuheve 26 Shtator 2016

Ne kuadrin e Dites Europiane te Gjuheve ne te gjitha shkollat e ZA MIRDITE u organizuan aktivitete te ndryshme sipas nje kalendari te percaktuar.

Video promovuese e Shkolles 9-Vjecare Nr 2 Rreshen

 • SHMB Perlat

 • Shkolla 9-Vjecare Nr 2 Rreshen.

 • Shkolla 9-Vjecare Nr 2 Rreshen

 • Shkolla 9-Vjecare Nr 2 Rreshen

Aplikimi on-line Raundi II MATURA 2016

Per verifikimet mbi kuotat bosh dhe renditjen individuale shikoni ne linkun:

https://klasifikimi.ualbania.rash.al/

Ndersa Aplikimi on-line Raundi II MATURA 2016 behet sipas kalendarit te meposhtem:

 

Datë

Aplikantët në Qytetet

23.09.16

Tirana Qytet

Tirana Qark

 

 

 

 

 

 

24.09.16

Tirana Qytet

Tirana Qark

 

 

 

 

 

 

25. 09.16

Tirana Qytet

Tirana Qark

Kamëz

Kavajë

Durrës

Krujë

 

 

26. 09.16

Elbasan

Peqin

Gramsh

Librazhd

Korçë

Pogradec

Kolonjë

Devoll

27. 09.16

Fier

Mallakastër

Lushnjë

Berat

Kuçovë

Skrapar

 

 

28. 09.16

Shkodër

M. e Madhe

Pukë

Lezhë

Kurbin

Mirditë

 

 

29. 09.16

Vlorë

Sarandë

Delvinë

Gjirokastër

Tepelenë

Përmet

 

 

30. 09.16

Kukës

Has

Tropojë

Dibër

Mat

Bulqizë

 

 

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Njoftim per vend te lire pune

Gezuar Vitin e Ri Shkollor 2016-2017 !

Te dashur nxenes, prinder dhe mesues te Mirdites. Suksese dhe urimet me te mira per fillimin e vitit te ri shkollor 2016-2017! Nje urim te vecante percjell per ata qe per here te pare ulen ne bankat e shkolles, per te gjithe nxenesit e klasave te para. Urimet me te mira per ju prinder qe sakrifikoni gjithcka per arsimimin e bijve tuaj. Gjithashtu urime dhe per ju te gjithe kolege, nje vit te mbare pune ne sherbim te nxenesve te Mirdites.

                                                              ZA MIRDITE

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Njoftim per vend te lire pune

 • Kalendari i Aplikimeve per ne Universitet

  PROGRAMET E STUDIMIT :

  http://akp.gov.al/images/matura_2016/a2/programet-studimit.pdf

 • Njoftim mbi Aplikimet per ne IAL

  Fatura:

  http://akp.gov.al/images/matura_2016/a2/fatura-2016.pdf

Binjakezohet Gjimnazi Rreshen me Gjimnazin ''Themistokli Germenji'' te rrethit Korce.

Me nismen bashkepunuese te Zyres Arsimore Mirdite dhe Drejtorise Arsimore Rajonale Korce , ne kuader te projektit te Ministrise se Arsimit dhe Sportit ''Shkolla Qender Komunitare'' dhe me mbeshtetjen e dy Gjimnazeve Rreshen dhe ''Themistokli Germenji'' u realizua ne Rreshen nje aktivitet kulturor-artistik binjakezues ku te dy Gjimnazet treguan traditen e tyre te gjate mesimdhenese nepermjet interpretimeve virtuoze. Pershendeti aktivitetin edhe Qendra Kulturore e Femijeve Rreshen me disa orkestrale te Grupit te ciftelive nen drejtimin e maestros Kole Picaku .Ne pritjen e organizuar nga Gjimnazi Rreshen ne mberritjen  e grupit te mesuesve dhe nxenesve te Gjimnazit ''Themistokli Germenji'' u shpalos nje panair me produktet bio te Zones sone. Nxenesit  korcare u priten ne familjet e nxenesve te Gjimnazit Rreshen duke spikatuar me vlerat e mikpritjes te seciles prej familjeve. Falenderohen 2 Gjimnazet per koordinimin e ketij aktiviteti qe kurorezoi binjakezimin e tyre.

Informacion per statusin e punesimit te mesueseve qe kane aplikuar ne portalin ''Mesues per Shqiperine'' - ZA MIRDITE

Nr

Kodi /ZA

ID e testimit

Profili

DAR/ZA

Pikët totale

Punësimi

1

MR-0001

ID-003195

AF

ZA MR

66

Po

2

MR-0003

ID-004666

AF

ZA MR

60

Jo

3

MR-0002

15T02261

AF

ZA MR

46.5

Jo

4

MR-0005

15T02319

GJSHL

ZA MR

62

Jo

5

MR-0004

=

GJSHL

ZA MR

8

Jo

6

MR-0006

ID-002766

GJF

ZA MR

62

Jo

7

MR-0007

15T02357

SH

ZA MR

55

Jo

8

MR-0008

15T02307

GJ

ZA MR

69

Jo

9

MR-0009

ID-002894

GJ

ZA MR

57

Jo

10

MR-0014

15T02304

GJ

ZA MR

52.5

Jo

11

MR-0011

15T02301

GJ

ZA MR

41

Jo

12

MR-0013

15T02295

GJ

ZA MR

32

Jo

13

MR-0010

15T02296

GJ

ZA MR

28

Jo

14

MR-0012

=

GJ

ZA MR

8

Jo

15

MR-0015

15T02349

H

ZA MR

46

Jo

''MIRDITA FEST'' - Endrra filloi .....

RUBIK

Po organizohet ne te gjitha shkollat e ZA MIRDITE perzgjedhja e elementeve qe premtojne ne kengen dhe vallen tradicionale mirditore. Kjo nisme e Bashkise MIRDITE ne bashkepunim me ZA MIRDITE po ndiqet ne procesin e perzgjedhjes se talenteve nga Mjeshtri i Madh MARK GJOKA bashke me kengetaren Tone Gjoka . Falenderohen Shkollat per bashkepunimin dhe njoftohen qe me date 9 Qershor ora 11.00 zhvillohet takimi permbledhes ne Pallatin e Kultures ne Rreshen .

 

                                       ZA  MIRDITE

 • RRESHEN

 • OROSH

 • KTHELLE-SELITE

Festime me rastin e 1-Qershorit festes se Femijeve.

Shkolla 9-Vjecare RASFIK.

U organizuan festime ne te gjitha shkollat e ZA MIRDITE me rstin e festes se Femijeve. Spikaten ne vecanti femijet e vegjel te Kopshtit Rreshen me spektaklin ne Sheshin ''Abat Doci''

 • Kopshti i Femijeve ne Sheshin ''Abat Doci''.

 • Koncert i QKF-se ne Pallatin e Kultures.

 • Shkolla 9-Vjecare Vele.

 • Festa e Abetares Shkolla 9-vjecare PASHKO VASO Rreshen

 • Festa e Abetares SHMB Perlat

 • Festa e Abetares Shkolla 9-vjecare RASFIK

Java Olimpike ne Shkollat e ZA MIRDITE

Ne kuadrin e Javes Olimpike u zhvilluan aktivete sportive ne te gjitha shkollat e rrethit tone. Spikaten edhe aktivitete ndermjet shkollave si ai mes Gjimnazit Rreshen dhe Rrubik , Shkolles Perlat dhe Prosek por edhe veprimtari ne qender te Qytetit Rreshen nga Shkollat 9-Vjecare dhe QKF.

Zyra Arsimore falenderon Shkollat per organizimin e aktiviteteve me rastin e Javes Olimpike.

 • Shkollat 9-vjecare Rreshen ne Sheshin e Qytetit

 • Shkolla Perlat

 • Shkolla 9-Vjecare RASFIK

Shkolla e Mesme Perlat ne TOP-CHANNEL per Projektin iCLUB ALBANIA

Ne kuadrin e Projektit I-CLUB ALBANIA mbeshtetur nga Keshilli Britanik , Fondacioni Vodafone Albania , Ministria e Arsimit dhe e Sportit dhe Ministria e Mireqenies Sociale dhe Rinise  , Shkolla e Mesme Perlat fituese ne rang Qarku Lezhe paraqiti Projektin e saj ne Top-Channel ne programin E DIELL. Per me teper shikoni ne linkun:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YdXOKWjmxIg

 

Zyra Arsimore Mirdite iu uron suksese nxenesve te iCLUB PERLAT ne garen e tyre qe zhvillohet ndermjet 13 Gjimnazeve fituese te Republikes.Suksese e fitore!

Mblidhet Komisioni i Vleresimit te Dosjeve ne ZA MIRDITE .

Ne Zyren Arsimore MIRDITE u mblodh Komisioni i vleresimit te dosjeve per proceduren   e zgjedhjes se vendit te punes dhe emerimit te mesuesit. Sipas udhezimit 38 duke marre parasysh edhe shpalljen e vendit te lire te punes u shqyrtuan dosjet dhe renditjet e konkurenteve ne Portalin " Mesues per Shqiperine".

SHPALLJE PER VEND TE LIRE PUNE MESUES TE CIKLIT TE ULET.

                       SHPALLJE PER VEND TE LIRE PUNE

            

     Shkolla e Mesme e Bashkuar Perlat shpall vend te lire pune per:

                         1 MESUES TE CIKLIT TE ULET.

 • Shkolla e Mesme Rubik Dasma mirditore

 • Nga shfaqja ne Shkollen e Mesme Rubik

 • Njoftim per vend te lire pune

Aktiviteti me rastin e 8-Marsit i Gjimnazit Rreshen "Lets girl learn"

Ne Pallatin e Kultures Rreshen ne kuadrin e Festes se 8-Marsit u dha nje shfaqje e nxenesve te Gjimnazit Rreshen nen drejtimin e Mesueses Valbona Reci .

Shfaqja e ketij aktiviteti me teme :" Lets girl learn" u ndoq me interes nga nxenes,mesues,prinder e komunitet.

Nga Inspektimi i ISHA ne Shkollat e ZA MIRDITE

 • Ne Gjimnazin Rreshen

 • Ne SHMB Perlat

 • Ne kabinetin e muzikes se Shkolles 9-vjecare Nr 2 Rreshen

MATURA SHTETËRORE 2016 URDHËR PËR MIRATIMIN E "RREGULLORES SË MATURËS SHTETËRORE 2016" DHE RREGULLORJA E MATURËS SHTETËRORE 2016

 • Gjimnazi Rreshen

  Konkursi ''Te njohim Europen'' nen drejtimin e mesueseve Valbona Reci,Tone Laska dhe Vera Filopati ne kuadrin e Javes se Mesuesit

 • Gjimnazi Rreshen

  Nga aktiviteti ''Te njohim Europen'' ne Pallatin e Kultures se Qytetit te Rreshenit.

 • Shkolla 9-Vjecare Rreshen 1

  Aktivitet me rastin e Javes se Mesuesit

 • Shkolla 9-Vjecare Rreshen 1

  Gara Sportive me rastin e Javes se Mesuesit

 • Shkolla 9-Vjecare Rreshen 1

  Gara e terheqjes se litarit ne kuadrin e aktivitete te javes se Mesuesit.

Oret e hapura te mesimit.

Vazhdojne oret e hapura te mesimit me pjesmarrjen e prinderve. Pjesmarrja e prinderve ne oret e hapura te mesimit te klasave te 1-ra dhe te 6-ta vazhdon te jete e larte gje e cila tregon interesin e tyre per mbarevajtjen e procesit mesimor-edukativ.

 • Perlat Qender

 • Perlat Eper

 • Shkolla 9-Vjecare RASFIK , ore te hapura.

Kualifikimi i mesuesve.

 

Mbi kualifikimin e mesuesve shikoni ne linkun :

https://app.box.com/s/d52wqe0ut4vsyjj974bp23z3nr7vv3oa

Oret e hapura ne klasat 1-re dhe 6-te

Vazhdojne oret e hapura ne shkollat e ZA Mirdite me pjesmarrjen e prinderve.

 

 • Shkolla Vele

 • Shkolla Vele

 • Shmb Perlat

 • Shmb Perlat

 • Shkolla Perlat Eper

 • Shkolla Vele

 • Shmb Perlat

19. Feb, 2016

Oret e hapura te mesimit.

Ne fotot e meposhtme pasqyrohen oret e mesimit te hapura per prinderit ne klasat e 1-ra dhe te 6-ta ne shkollat e ndryshme te rrethit tone.

ZA MIRDITE

Paulin Pepkolaj Mesuesi i Matematikes ne shkollen e mesme Perlat ideoi dhe realizoi Kabinetin e Matematikes duke i dhene nje tjeter pamje klases se 11-te te kesaj shkolle.Ne stendat e ketij kabineti ngerthehen fushat e ndryshme te Matematikes si Algjebra,stereometria,trigonometria dhe analiza.

18. Feb, 2016

Vazhdojne oret e hapura ne klasat e 1-ra dhe te 6-ta.

17. Feb, 2016

Reforma e re kurrikulare për gjimnazin, fillon zbatimi në shtator të këtij viti

Ministria e Arsimit dhe Sportit prezantoi sot, reformën e re kurrikulare në arsimin e mesëm të lartë, e cila do të implementohet në shtator të këtij viti, duke filluar me zbatimin e saj në klasat e 10-ta.
Ministrja Lindita Nikolla, gjatë fjalës së saj, tha se reforma e re kurrikulare adreson në formë të plotë dhe të qartë gjithë problematikat e shprehura nga mësuesit, nxënësit dhe prindërit, që lidhen me mbingarkesën në gjimnaz, numrin e madh të lëndëve me zgjedhje, etj.
“Kryefjala e të gjithë asaj që mësuesit, nxënësit dhe prindërit kanë përcjellë në sondazhin e realizuar nga Instituti i Zhvillimit të Arsimit (IZHA) në 13 Drejtoritë Arsimore Rajonale ka qenë se gjimnazi është i mbingarkuar. Gjithashtu ka një disporpocion jo efikas në kurrikulat me zgjedhje, nxënësi nuk i zgjedh vetë lëndët me zgjedhje kur hyn në vit të parë por i zgjedh mësuesi, vështirësia që ka një nxënës për të lëvizur nga një shkollë në një tjetër, etj”, tha ministrja Nikolla.
Në studimin e bërë nga IZHA mbi kurrikulën aktuale të gjimnazit, në të cilin u përfshinë 533 mësues, 569 nxënës dhe 569 prindër të përzgjedhur nga gjimnazet e 13-të DAR-ve në të gjithë vendin, rezultoi se rreth 58% e mësuesve dhe 70% e nxënësve e vlerësojnë shumë të ngarkuar planin mësimor të gjimnazit.
Kurrikula aktuale e gjimnazit ka një numër shumë të madh lëndësh (18 lëndë), krahasuar me kurrikulat e vendeve të tjera evropiane (10-12 lëndë), gjë që sjell mbingarkesë te nxënësit.
Sa u përket lëndëve me zgjedhje ministrja Nikolla tha se pesha që zë kurrikula me zgjedhje në planin mësimor aktual të gjimnazit është e ulët referuar standardit evropian. Kjo peshë, që në planin aktual shkon rreth 17%, ndërkohë që mesatarja në nivel evropian është rreth 30%, kufizon përmbushjen e interesave individuale të nxënësve për kurrikulën shkollore dhe karrierën e tyre.
“Kjo reformë kurrikulare do të mundësojë që tekstet e reja bashkëkohore të standardeve më të mira të jenë pjesë e gjimnazit dhe ne të mundësojmë angazhimin e marrë, që brenda tre viteve, në gjithë sistemin parauniversitar, të fusim kurrikulën e re dhe tekstet e reja”, deklaroi Nikolla.
Ministrja shtoi se me shumë rëndësi është edhe kualifikimi i mësuesve, ndaj do të ketë një program të detajuar ndihme për të trajnuar të gjithë mësuesit e klasave të dhjeta, për të implementuar më pas tekstet e reja, planet e reja mësimore, kurrikulën e re.
“Shumë i rëndësishëm është edhe trajnimi i drejtuesve të drejtorive arsimore dhe i drejtuesve të shkollave, me një program specifik pune, për të evidentuar gjithë problematikën që lidhet me burimet njerëzore, ne mënyrë që të mos kemi asnjë mësues që mund të rrezikohet për shkak të kësaj situate të re, për sa u përket orëve mësimore që ata zhvillojnë”, tha Nikolla.
Gjatë prezantimit të reformës kurrikulare, Drejtori i Institutit të Zhvillimit të Arsimit, Gerti Janaqi renditi risitë e saj, duke theksuar se kurrikula e gjimnazit do të jetë një kurrikul e përmirësuar, e lehtësuar e cila bën lidhjen mes reformës së arsimit parauniversitar dhe atij të lartë.
“Në klasën e 10-të dhe të 11-të nxënësit do të kenë një numër lëndësh të caktuara, ndërsa në klasën e 12-të do të kenë pesë lëndë të detyrueshme dhe lëndët e tjera do t’i zgjedhin sipas kritereve që universiteti përcakton për të vazhduar studimet. Nga 18-të lëndë të detyrueshme, me kurrikulën e re janë 12-të lëndë të detyrueshme në klasën e 10-të dhe 11-të dhe vetëm 5 lëndë të detyrueshme në klasën e 12-të si, gjuha, letërsia, matematika, gjuha e huaj, sporti”, tha Janaqi.
Rishikimi i kurrikulës së gjimnazit synon modernizimin e saj sipas parimeve të përbashkëta të vendeve të zhvilluara si dhe një përafrim të përshkallëzuar me vendet që kanë arritje të shquara arsimore, mbështetur në kontekstin, traditën dhe përvojën tonë pozitive arsimore.
Disa nga risitë e kurrikulës së re janë:
• Ndarja e gjuhës shqipe nga letërsia
• Rikthimi i traditës së filozofisë në kurrikulën bazë
• Zvogëlohet mundësia e zgjedhjes në dy vitet e para të gjimnazit
• Shtohet numri i orëve me zgjedhje në klasën e 12-të (mbi dhjetë orë)
• Hiqet sistemi i koeficientëve për lëndët me zgjedhje
• Zgjidhet më mirë raportin mes kurrikulës bërthamë dhe asaj të avancuar
• Programet kurrikulare të gjimnazit mundësojnë që të shkruhen tekste shkollore më pak të ngarkuara
• Modulet kurrikulare plotësojnë nevojën e nxënësve në drejtim të çështjeve prioritare të shoqërisë së shekullit XXI

17. Feb, 2016

Dita e 3-te e Oreve te hapura te mesimit ne Klasat e 1-ra dhe 6-ta

Dita e 3-te e oreve te mesimit te hapura te klasave te 1-ra dhe te 6-ta u karakterizua nga pjesmarrja masive e prinderve qe tregon interesin e prinderve per procesin mesimor dhe mbarevajtjen e formimit te femijeve te tyre.

16. Feb, 2016

Dita e dyte e oreve te hapura ne Klasat e 1-ra dhe te 6-ta

Edhe sot vazhdoi procesi i oreve te hapura ne diten e dyte te saj.Pjesmarrja e prinderve ka qene ne perqindje te larte duke treguar keshtu nje interes te vecante per kete process .Zyra Arsimore inkurajon pjesmarrjen e prinderve ne menyre qe vemendja e prinderve te kete ndikimin e vet ne kurrikulen e re.

Ne SHMB KLOS qe mban emrin e Mesuesit te Popullit Ndrec Ndue Gjoka u inagurua Busti i ketij Pishtari te perhapjes se dijes me rastin e 70-vjetorit te renies se tij.Me kete rast Drejtoria e shkolles bashke me Zyren Arsimore dhe Bashkine Mirdite organizuan nje aktivitet te gershetuar me pershendetje , recitime dhe kenge e valle. Ne aktivitet kishte nje pjesmarrje masive te gjithe Komunitetit te Njesise Fane e me gjere ne respekt te vepres se ndritur te Mesuesit te Popullit Ndrec Ndue Gjoka. 

15. Feb, 2016

Oret e hapura te mesimit per Klasat e 1-ra dhe te 6-ta.

Filluan sot ne te gjitha shkollat nen juridiksionin e ZA MIRDITE oret e hapura te mesimit ne klasat e 1-ra dhe te 6-ta.Kjo nisme e MAS u shtri edhe ne rrethin tone ku me ane te nje grafiku te Drejtorive te shkollave do te kete ore te hapura gjate gjithe muajit Shkurt ne te gjitha institucionet arsimore.Falenderojme prinderit per pjesmarrjen ne keto ore te hapura mesimi ku verifikohet edhe impakti social i kurrikules se re te klasave te 1-ra dhe te 6-ta.Te gjitha shkollat mirepresin pjesmarrjen tuaj te nderuar prinder.

ZA MIRDITE

             ZYRA ARSIMORE MIRDITE

 

Nr ___prot                                                                                                   Rreshen më 10/02/2016

Lenda:Publikimi i rezultateve perfundimtare “Mesues per Shqiperine”

Renditja  perfundimtare e aplikanteve “Mesues per Shqiperine” Dhjetor 2015

 

Nr

Kodi /ZA

ID

PROFILI

PIKET DOSJA

PIKET PORTALI

PIKET TOTAL

RENDITJA

1

MR-0001

=

AF

22

44

66

1

2

MR-0003

=

AF

12

48

60

2

3

MR-0002

15T02261

AF

19.5

27

46.5

3

4

MR-0005

15T02319

GJSHL

7

55

62

1

5

MR-0004

=

GJSHL

8

0

8

2

6

MR-0006

=

GJF

15

47

62

1

7

MR-0007

15T02357

SH

8

47

55

1

8

MR-0008

15T02307

GJ

10

59

69

1

9

MR-0009

=

GJ

9

48

57

2

10

MR-0014

15T02304

GJ

18.5

34

52.5

3

11

MR-0011

15T02301

GJ

8

33

41

4

12

MR-0013

15T02295

GJ

5

27

32

5

13

MR-0010

15T02296

GJ

8

20

28

6

14

MR-0012

=

GJ

8

0

8

7

15

MR-0015

15T02349

H

8

38

46

1

 

Shenim:

Vendet bosh tek ID jane aplikante qe kane ruajtur piket e portalit “Mesues per Shqiperine “2014

 

DREJTOR

GEZIM KAÇORRI

 

Mbledhja e Drejtuesve te Institucioneve Arsimore Mirdite.

 

U zhvillua mbledhja e drejtuesve te Shkollave nen juridiksionin e ZA Mirdite.Ne mbledhje u diskutua mbi rezultatet e testimit te Klasave te 3-ta dhe te 5-ta , nevojen e e oreve te hapura te mesimit ne klasat e 1-ra dhe te 6-ta ku aplikohet kurrikulla e re si dhe hartimin e Aktiviteteve per Festen e 7 Marsit.

 

 

 

Ketu do te gjeni nje informacion te detajuar mbi Arsimin Parauniversitar ne rrethin e Mirdites.

 

                           ZA MIRDITE